Mide Yanmasına Bitkisel çözüm



Mide yanması, sorununun giderilmesi için bitkisel çözümlerden fayda alınabilinir. Bitkisel öneriler mide yanması ve ekşimesi gibi sorunları gidermek için kullanılan ilaç tedavilerinin yanında ek tedavi olarak düşünülebilinir.  Mide yanması veya mide ülseri problemlerinde genellikle havuç suyu önerilmektedir. Havucun içerisinde olan bir takım etkenler, vücutta ki besin akışını dengeye koyarak mide ekşimesi, mide yanması gibi midede görülen sorunların oluşmasının önüne geçmektedir.

Mide yanmasına bitkisel çözümler;

  • Bir fincan kaynar suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla limon suyu eklenip içilmelidir.
  • Özellikle yemeklerin arkasından hemen uzanılmamalı ve nane çayı içilmelidir. Yemeklerden hemen önce ise aynı sefa çayı, keten tohumu, nergis çayı ve meyan kökü gibi bitkiler uygulanmalıdır
  • Bir su bardağı duyun içerisine 15 gr kuru üzüm ekleyin ve kaynatın. Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra ılıkken içilmelidir
  • Bir büyükçe su bardağının içerisine yarım fincan patates suyu,1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı lahana suyu eklenilir ve üzerine ılık su ilavesi yapılıp sabahları aç karnına içilir
  • Bir bardağın içerisine 1 tane havuç suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı lahana suyu eklenip karıştırılarak içilmelidir.
    Mide Yanmasına Bitkisel çözüm

    Özellikle sabah uyanınca her hangi bir şey yemeden önce içilmesi daha da etkili olacaktır.
  • Bir bardak sıcak suyun içerisine kantaron konulur ( 70 gr), 10 dakika kadar demlemeye bırakılır ve öğle, akşam yemeklerinden önce aç karnına içilir. Bu işlem yaklaşık 25 gün hiç bırakılmadan sürdürülmelidir.
Karnabahar;

Mide yanması yaşanan durumlarda ağır yağlı ve baharatlı yemeklere bir süre ara verilmelidir. Böyle zamanlarda çeşitli, mideye faydalı sebzelerin tüketilmesi durumun iyileşmesini hızlandıracaktır. Haşlanmış veya buharda pişirilmiş karnabahar, mide çeşitli asitlerin açmış olduğu saldırılara karşı koruma gösterecektir ve gerekli sorunları giderecektir. Karnabaharın ana maddesi olan gafer nato, ülser hapının içerisinde yer alan önemli maddedir

Lahana;

Lahanayı pişirmek yerine yıkadıktan sonra çiğ olarak yemeyi tercih etmelisiniz. Yahut ince şeritler olarak kesip salatasını da yapabilirsiniz. Çiğ lahana pişmişinden daha etkili olarak mide yanmasını geçirecektir

Patates;

Patatesi soyduktan sonra yıkayın ve suyu meyve presinden geçirip alın. Çiğ patates suyu midenin gerçek dostudur. Eğer patates suyunu içemiyorsanız, elma veya havuç suyu ile karıştırıp deneyebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2013 22:41:42





Mide Yanmasına Bitkisel çözüm Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Mide Yanmasına Bitkisel çözüm"

Palmiye

Cevap Sayısı: 0
ben bu bitkileri seviyorum ya her derde devadır

2014-02-22 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çocuklarda Mide Ağrısı

Çocuklarda mide ağrısı, sık sık karşılaşılan bir durumdur. Hastalık genelde kendiliğinden geçer. Ara sıra rastlanması doğal olan bu rahatsızlık eğer sık sık tekrarlamaya başladıysa altında yatan başka bir sebepten şüphe etmek gere...

Gıda Zehirlenmesi

Gıda zehirlenmesi, insanlarda sık karşılaşılan durumlardan biridir. Özellikle yaz aylarında havaların da sıcak olması, tüketilecek olan gıdaların çok daha hızlı bir şekilde bozulmasına neden olarak insanlarda zehirlenme durumların...

Pepsin

Pepsin,  Midede bulunan bir enzimdir. Mide özsuyunun içerisinde yumurta etkili proteinli yiyeceklere tesir eden kuvvetli enzimlerden bir tanesidir. İlk olarak 1836 yılında Theodor Schwann tarafından keşfedilmiştir. Pepsin enzimi y...

Hamilelikte Bulantı

Hamilelikte bulantı, hamilelik döneminde olan kadınların büyük kısmında gebeliğin ilk üç aylık döneminde özellikle sabahları bulantı ortaya çıkmaktadır. Hamilelikte bulantı oldukça yaygın bir gebelik belirtisidir. Hormonların yüks...

Mide Bulantısı Ve Terleme

Mide bulantısı ve terleme, rahatsızlıklarının birçok sebebi olabilir. Fakat içlerinde en çok stres ve ya endişe durumlarında ortaya çıkar. Aşırı stres ve ani değişen duygu durumlarına vücudun verdiği tepki olarak terleme meydana g...

Ülser Kolit

Ülser Kolit, bir kalın barsak hastalığıdır. Kalın barsak ince barsak' tan sonraki bölümüdür. İnce barsak, ağız yoluyla alınan besinlerin emildiği  ve sindirildiği boşaltım sistemi kısmıdır.İnce barsak' ta emilmeyen posalı gıda kal...

Antepsin

Antepsin; etken maddesi, sukralfat'tır. Antepsin mide, on iki parmak bağırsağın ve yemek borusunda ülserli olan yerlere bağlanır. Antepsin bağlandığı yerdeki dokuları mide asiti, pepsin ve safra asitinin zararlarından korur. Antep...

Famodin

Famodin, etken maddesi Famotidin olan Famodin film tablet midede üretilen asit miktarını azaltarak çalışmaktadır. Asidin mideye salınmasını uyaran Famadin, bu asitlerin meydana getirdiği gastroözofajeal reflü hastalığı, mide ül...

Mide İltihabı

Mide İltihabı, sindirim sisteminin başlangıç noktası olan mide, korunması gereken önemli iç organlarından biridir. Midedeki herhangi bir problem diğer organları da etkileyebilir ve kişiyi oldukça rahatsız eder. Bu problemlerden bi...

Mideye Ne İyi Gelir

Mideye Ne İyi Gelir, Mide kaslarda oluşan, gıdaların fiziksel ve kimyasal yollarla parçalandığı, genişleyebilen ve büzüşebilen bir sindirim organıdır. Gıdaların hazmedilmesi için birçok asit ve bu asitlerden kendini korumak için ö...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Mide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2016