Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Psikolojik Mide Bulantısı

Psikolojik Mide Bulantısı

Sık sık ve nedenini anlayamadığınız bir şekilde mideniz mi bulanıyor? Kokulara, yediklerinize hatta sinirlenmeye karşı tepkilerinizde bulantı ön planda mı? Tıbbi yardım aramadan ya da ilaçlara sarılmadan önce evde alabileceğiniz bazı önlemler var:
• Odanızı serin tutun.
• Yağlı veya kızartılmış yiyeceklerden uzak durun.
• Margarin veya tereyağı yemeyin.
• Bol miktarda su için, su midenizdeki asitleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur.
• İçecekleri yavaş yavaş için.
• Az miktarda soda için.
• Bir şeyler yiyin! Gün boyunca iki veya üç defa çok yemek yerine dört veya beş öğün veya az yemek yiyin.
• Büyük öğünleri akşam yerine öğlen yiyin.
• Yemek yedikten sonra en az bir yarım saat boyunca yatmayın.
• Yatmak zorundaysanız, başınızı ayaklarınızdan yukarıda tutun.
• Sabah uyandığınızda hafif, midenize dokunmayan şeyler yiyin.
• Yemeden önce Sıcak yemeklerin ve içeceklerin oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumasını bekleyin.
• Evden uzaktayken veya seyahat sırasında kötü hissederseniz, emmek için yanınızda şeker bulundurun.
• Temiz Hava Alın ve kısa bir yürüme de olsa hafif egzersiz yapın.
• Esneme veya ağır egzersiz mide bulantısı daha da kötüleştirebileceğini unumayın.
• Nane ve papatya gibi bitkisel çaylar mide bulantısını tedavi etmek için işe yarayabilirler.
• Nane çayı, nane yağının dumanını içinize çekin.
• Nane ile Limonun kaynatılarak içilmesine kocakarı ilacı demeyin, genellikle işe yarar.
• Zencefil yararlı olabilir.

Mide bulantısı fizyolojik bir olaydır bu can sıkıcı durum, genelde mide ve iç kulağa dayalı nedenlerden oluşur.

Mide bulantısı insanlan en ok sarsan vücut inyallerinden birisidir Mide bulantısı fizyolojik bir olaydır, iç kulakta bulunan denge merkezinde çok karmaşık bir sistem vardır Burada bulunan su dolu bir boşluk içinde küçük torbacıklar bulunmaktadır bu torbacıklann içinde minik kirpiklere benzer hücreler vardırAynı zamanda bu lenf Suyunun içinde minik kireç taşçıklan bulunur Baş çok sallandığında, bu taşlar kıllara dokunup hem denge sistemine hem de sinir sistemi yoluyla sindirim sistemine kumanda eden sinirlere etki yaparak bulantıya yol açarlar Mide bulantısının, mideye ve iç kulağa dayalı nedenleri olabilir.

Yolculuk sırasında başın sallanması, bu bulantıya neden olur.

Bunu önleyebilmek için çeşidi yollar deneyebilirsiniz.

Mide bulantısına karşı yararı denenmiş ilaçlar vardır

Otomobil kullananlarda o sırada mide bulantısı görülmez, çünkü direksiyondaki kişi başını sabit tutmaktadır Aynca sürekli karşıya bakar, belirli bir noktayı gözden kaçırmamak için başını ve gözlerin hep aynı düzeyde tutmaya çalışır bulantıyı önlemek için bu durumu örnek alarak, başı dik ve aynı düzeyde tutmak ve uzakta bir noktaya bakmak yararlı olabilir Bulantıyı önlemek için çene düzeyinde tutulacak bir dergi ya da düz bir Kâğıt ile kollan yüksekti tutmaya çalışmak da iyi bir yöntemdir Çocuklar için en uygun yöntem, onlan yatırmaktır Yolculuk sırasında yatarak bu sallantıyı bir ölçüde azaltabilirsiniz Bulantıya Karşı Şifalı Bitki Reçeteleri:

Ebegümeci:

1 bardak kaynar suya, 5-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, Günde 2-3 bardak içilir.

Adaçayı:

a) 1bardak kaynar su*ya, 2-10 gr ufalanmış bitki ko*nur, 10 dk beldetilir, günde 2-3 bardak içilir.

B) Adaçayı toz haline getirilir, gün*de 3 defa 05-3 gr içilir.

Nane:

a) 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk beldetilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir (Bilhassa asabi mide bulantılarında)

B) Nane suyundan günde 20-80 gr alınır.

C) Nane esansından günde 2-10 damla şekerle alınır.

D) Nane yaprakları toz haline geti*rilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.

Yarpuz (Fılıskın):

a) 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak içilir.

B) Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.

Kekik:

a) 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içijir.

B) Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir Kekik suyuna Limon sıkılıp içilir.

Acı Pelin - Büyük Pelin:

a) 1 bardak kaynar suya, l -6 gr bnli konur, 10 dk bekletilir, Balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

B) Pelin otu toz haline getiril günde 1-2 gr içilir Pelin yağı kullanılır.

Zencefil:

a) 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk beldetilir, günde bardak içilir.

B) Toz zencefilden günde 3 defa yarım, l çay kaşığı içilir.

C) Zencefil kökleri kaynatılır, gün*de 3-4 bardak içilir.

Lavanta Yağı:

Lavanta yağın*dan günde 3 defa 35 damla bir j kesme şekerle alınır.

Oğulotu:

45 gr oğulotu, 30 gr kedi otu kökü karıştırılır, l bar*dak kaynar suya, 5-10 gr konur 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar*dak yemeklerden önce içilir.

Ihlamur:

Ihlamur haşlanır günde birkaç çay bardağı içilir.

Anason Tohumu:

a) 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr Anason tohu*mu konur, 10 dk bekletilir, gün*de 2-3 bardak içilir.

B) Anason toz haline getirilir, gün*de 1-2 defa 05-1 gr içilir.

Mide Bulantısı Nasıl Oluşuyor

karının etrafında bulunan kasların kuvvetli kasılmasından dolayı mide bosalır yani kusmak denilen olay meydana gelır sürekli kusacakmıs gibi hissetmekte mide bulantısıdır genellikle nedeni vıral gastroenterit dedigimiz sindirim sisteminin iltihaplanmasıdır ve bir kac kusma nöbetınden sonra kendı kendıne geçer bu dönemde genelde ishalde oldugu için su kaybını önlemek gerekir.

Gıda zehirlenmelerıde en önemli ikinci nedenidir yediginiz bir besine önceden bakteri bulaşmıs ve bozuk bir hale gelmiştir böyle zamanlarda da bir kac kusma nöbeti gecirebilirsiniz kendinizi katı yıyecek yemege hazır hissettiginizde nişastalı yiyecekler yiyin yaglı ve süt ürünlerinden kacının.

Psikolojik nedenlere baglı mide bulantıları ve gastroentrolojik rahatsızlıklara baglı mide bulantıları için gerekli ilaçlar Uzman psikiyatrist ve gastroentroloji uzmanları tarafından verilir.

Arac tutmasına baglı mide bulantıları için de recetesiz satılan mide bulantısı ilaçlarını kullanabilirsınız sürücü iseniz kesinlikle bu ilaçları kullanmayın bir de hamile bayanların mide bulantıları hamileligin dogal seyri içinde bir olaydır.
Son Güncelleme : 23.01.2024 04:18:00
Psikolojik Mide Bulantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Psikolojik Mide Bulantısı Yorumları
şifre

22 Yorum Yapılmış "Psikolojik Mide Bulantısı"
merhaba bende bir yere filan gidince midem bulanırsa kusarsam diyorum 1 ay benim midem bulandı sonra böyle oldum işte ne yapın biliyormusunuz eşarp ı 2 kolunuza bağlayın kolunuz 7-8 dk tutun yani birşey hissettiğinize kadar bunu niye yapıyoruz derseniz midenizdeki göbek kaymış mikroplar kana girerek mide bulandırır bu göbeği giri yerleştiriyor ve 1 saat te att 30 dk geçiyor ben böyle iyileştim ama psikolojikken var işte onu nasıl geçiririm bilmiyorum
Berke . 10.08.2018
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Sinirlenince kendime hakim olamıyorum midem bulanıyo ya da bir anda sinir krizi geçirip bayılıyorum fakat bunu isteyerek yapmıyorum bir anda oluyo sizce neden kaynaklanan bişeydir bu ??
Nur . 12.03.2014
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
MERHABA ARKADASLAR DAHA ONCEDE YAZMISTIM BURAYA 3 AY GECTI ARADAN VE ŞUAN KENDIMI GAYET IYI HISSEDIYORUM BU SURECTE NELER OLDU KISACA BAHSETMEK ISTERIM. KURBAN BAYRAMI ONCESI 1 HAFTA BOYUNCA İŞE GIDEMEDIM HER SABAH MIGDEM BULANDI DURDU KAHVALTI YAPSAMDA YAPMASAMDA KOTU OLUYORDUM. HATTA BIR GUN BOYUNCA HICBISEY YEMEDIM HALSIZ DUSTUM.EVDEN CIKAMIYORDUM ARTIK O RADDEYE GELMISTIM SANKI AZ BI EVDEN UZAKLASSAM KUSCAM GIBI HISSEDIYORDUM.BU PSIKOLOJIKTE BENCE AMA YENEMIYORDUM.HERNEYSE O HAFTA OYLE GECTI HAFTASONU MEMLEKETE GITTIK BAYRAM DOLASIYLA ORADA DERTTEN KALABALIKTAN UZAKTA YALNIZCA KAFAMI DINLEDIM BUTUN GUN YATTIM NEREDEYSE AGACLAR DOGA HARIKAYDI ONDAN SONRA ISTANBULA DONECGIM ICIN AZ BI ENDISE VARDI ICIMDE CUNKU YENIDEN OYLE OLCAKMIYIM DIYE AMA KORKTUGUM OLMADI KENDIMI GUCLU HISSETMEYE CALISTIM AKLIMA GETIRMEDIM O KOTU DUSUNCELERI GAYET IYIYIM DIYE NORMAL OLAN SEYLERI YAPTIM HEP USTUNE GITTIM BIRAZDA SPORA BASLADIM ÖZVERILI BIRI OLURSANIZ SIZDE BASARABILIRSINIZ BORCLAR UZUNTULER KAYGILAR INSANIN KAFASINDAKI HERSEY BUNYESINI ZORLUYOR AMA UNUTMAYINKI BU DUNYADA YALNIZCA GELIP GECICIYIZ HEPIMIZ TOPLUMDAN CEKINMEYIN DERTLERINIZI BIR KENARA BIRAKIN HICBISEY SIZIN SAGLINIZDAN ONEMLI DEGIL ALLAH HERKESE ACİL ŞİFA VERSIN UMARIM SIZLEREDE BU YAZDIKLARIMIN FAYDASI DOKUNUR ..
Cafer . 23.11.2016
CEVAP YAZ
Sabahları hayatımın en zor anı diyebiliriz 5 yaşından beri bu illet ile ugraşıyorum 21 yaşıma geldim 16 yaşlarıma kadar her gün mide bulantısı çekerdim nedenlerini görürdüm havasız oda koku mutfaktaki kokular tezgah üzerinde ki bulaşık kalıntıları vs. Her sabah mecbur 1 bardak su alıp balkona çıkıyordum şu yıllarda çok nadir görülüyor ayda 1-2 kez felan bugun de yine aktif durumda ilk defa bakmaya karar verdim ve çogu yanlış şeyi yaptıgımı gördüm bilgiler için minnettarım ) Psikolojik oldugu açıkça ortada kontrol etmek çok zor kendime aptalca bir çare bulmuş gibiyim ve inandırmışım bir bardak su içip onu istifar ediyordum ve rahatlıyordum. Şu maddelere dikkat edecegim tekrardan teşekkürler
Mert Kaygusuz . 20.03.2014
CEVAP YAZ
ARKADASLAR HEPIMIZ BU BELADAN MUZDARIFIZ SUNU SOYLEMELIYIMKI BU ÇİLEYİ ÇEKMEYEN INSANLARA TUHAF GELIYOR HATTA SIZI ANLAMIYORLAR BASIT BIR SEY SANIYORLAR OYSAKI BIZIM KENDI ICIMIZDE VERDIGIMIZ SAVASTAN HABERLERI YOK BENDE STILIZAN VE GECEN GUN DOKTORUMUN VERDIGI BIR STRES ONLEYICI ILAC KULLANMAYA BASLADIM DOKTORUNDA SOYLEDIGI BUNUN BI NEDENI OLMADIGI ICIN ILAC KESIN COZUM DEGIL YANI BU BEYINDE BITEN BIRSEY DÜŞÜNMEMEYE ÇALIŞIN NORMALLEŞMEYE ÇALIŞIN SANIRIM SUREKLI KOTUYU DUSUNUP KAFAMIZDA SENARYOLAR BIZI ELE VERIYOR BEN INSALLAH BU SAVASI KAZANICAM SIZLERINDE ALLAH YARDIMCISI OLSUN
Cafer . 01.09.2016
CEVAP YAZ
ARKADAŞLAR BENDE SİZİN GİBİ ANİ SİTRES ALTIN HEMEN MIĞDE BULANTISI ÇEKIYORDUM . BUNUN NEDENİ OLUMSUZ DUSUNCELERINIZ .BAŞTA PSİKOLOJİNİZİ DÜZELTİN NEŞELENİN VE TAKMAYIN HİÇBİŞEYİ . BİRAZCIK SAKINLEŞTİRİCİ ÇAYLAR KULLANIN ,VE ÖZ GÜVENİNİZİN YERINE GELMESI İÇİN İSTEDİĞİNİZİ YAPIN İSTEMEDİĞİNİZİ YAPMAYIN YANI ZORLAMAYIN KENDINIZI . MUMKUN OLDUGUNCA YALNIZ YAŞAMAYIN . BEN YALNIZ YAŞAYANA KADAR BUKADAR SIK OLMUYORDU YALNIZLIK BUNU ARTTIRIYOR . NEFES EGZERSİZLERİ YAPIN ÇOK İŞE YARIYACAK . İNŞALLAH BAZILARINIZA YARDIMCI OLUR YAZDIKLARIM
Ugur Kalkan . 22.11.2016
CEVAP YAZ
Arkadaşlar henüz 18 yaşındayım bundan 1 sene önce her sabah kusarak uyanırdım artık bunu alışkanlık haline getirdiğimin farkında değildim doktora gittim midemi aşırı zorlamışım kendime söz verip bu alışkanlığı bıraktım ama gelin görün ki yeni bir ortama girince sinirlenince ağlayınca yine kusmaya başlıyorum tek yol kendinizi kontrol altına almak bedeninize söz geçirebilmek Allah hepinizin yardımcısı olsun çeken bilir
Özlem . 01.09.2013
CEVAP YAZ
Her sabah uyandığımda midem bulanır, lavaboya giderim çoğu zaman istifra ederim ve isal olmuşturum. Gastroentroloji uzmanlarına ve genel cerrahlara görüştüm endoakopi yaptılar. O kadar ilaç kullandım çözüm etmedi. Tahlil sonuçlarım sağlıklı bir bireyinkinden daha iyi. Ama bu bulantı ve isteksizlik tüm yaşam kalitemi etkiliyor daha 21 yaşında biriyim. Psikiyatriste henüz gitmedim. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Orhan Kılıç . 21.07.2013
CEVAP YAZ
Arkadaşlar şuan 36 yaşındayım ve belkide 15 yaşımdan beri bulantı çekiyorum gitmediğim hastane uygulamadığım tedavi kalmadı hiçbir fayda göremedim en son psikiyatri gittim doğru dürüst dinlemeden saçma sapan bi ilaç verdi oda beni sürekli uyuttu bende bıraktım yani kısac ası bununla yaşamayı öğrenin boşu boşuna doktor doktor gezip kendinize eziyet etmeyin...
Ayşe Özcan . 06.01.2015
CEVAP YAZ
Benim sürekli midem bulanıyor. Önceden ara sıra olurdu ama şu sıralar sıklaştı. En ufak bir içim sıkılsın hemen midem bulanıyor. Bunun sebebi psikolojik mi yoksa bir rahatsızlığım mı var? Hiç geçmicekmiş gibi geliyor sizce neyapabilirim acil yardımınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim...
Berkan . 06.07.2016
CEVAP YAZ
yorumlarınızı okudum arkadaşlar aynı sorunlar bendede var özellikle yeni bir ortama girince midem bulanıor başım dönuor tansiyonum duşuyor elden ayaktan kesılıyorum. farkındayım psıkolojik bi durum ve kendimi kontrol etmeye çalışıyorum ama çok yoruldum bu durumdan gerçekten :/
Betül . 11.05.2014
CEVAP YAZ
Merhaba ben 16 yaşındayım be yaklaşık 6 senedir bu sıkıntıyı öekiyorum eskiden bu kadar yoğun değildi ama son 1 aydır hergün midem bulanıyor en küçük heyecanında bile midem nbulanıyor çok önemli bir şey değil gibi hgeldi fakat burdan araştırdığım kadarıyla ciddi bir meselese
Anonim . 22.10.2014
CEVAP YAZ
bn 13 yasındayım 2-3 günde bir midem bulanıyor doktoro gitim ve ilaclar verdi bu ilacı istimde birazdan kendimi iyi hisediyorum sonra midem gene bulnıyor azıma tatlı bir su geliyor o suyu yuduyorum yudumda cok azda olsa mide bulnatım geciyor
Emre . 20.05.2014
CEVAP YAZ
Mide bulantısı 3-4 yıldır çekiyorum sürekli artık dışarı çıkmaktan nefret eder oldum.Bence bu bir hastalık ama bunun çaresini bulamıyor doktorlar psikolojik diye geçiştiriyorlar bıktım artık
Enes A . 10.06.2016
CEVAP YAZ
Bende çok üzüldüğümde ağladığımda midem bulanıyor kendi tutamıyorum kusuyorum.2,3 aydır oldu önceden yoktu böle bişey her şeyi kafama takar sararım.psikolojik Bi durum.
Mücahide . 26.05.2014
CEVAP YAZ
Benim de sabah uyaninca midem bulaniyo kusmamk icin zor tutuyorum kendimi bnm agzimin icinde de tuhaf bi tat oluyo bıktm bu olaydan gercekten siir stresten oliyomu yaa
Gülsüm . 18.04.2014
CEVAP YAZ
sabahları kalktığımda içim bulanıyor bi süre yerimden kalkmak istemiyorum bide istemediğim birşey olursa çok bulanıyo ne yapabilirim bi çözüm öneriniz varmı ?
Ece . 17.07.2013
CEVAP YAZ
mükemmelsiniz tavsiyeleri tek tek deniyicem şuan denediğim en basit şey ağzımda şekeri eritmekti ve çok iyi geldi yardımlarınız için size çok minnettarım
Kübra . 16.09.2014
CEVAP YAZ
Benim 1 haftadır bulanıyor doktor bişey yok diyor psiklojik kesin ama artık bıktımhişbişeyi doığru düzgün yapamıyorum lütfen yardım :(
Esra . 14.10.2014
CEVAP YAZ
Heycanlandigimda uzuldugumde midem bulaniyor iyi haber alsam kotu haber alsam midem bulaniyor
Abdullah . 30.01.2017
CEVAP YAZ
hergun her dk mıdem bulanıyor hamile degilim reflu baslangıcı olablırmı
Ayse . 07.05.2013
CEVAP YAZ
çok teşekkür ederim... bunu öğrendiğim için çok mutluyum...
Esra . 12.07.2014
CEVAP YAZ
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıklarını 7 ana bölümde toplayabiliriz 1-Mide Kanseri.2-Reflü.3-Gastrit.4-Hazımsızlık.5-Mide Ülseri.6-Mide yanması.7-Mide tembelliği.Şimdi bu hastalıkları tek tek tanıyalım.MİDE KANSERİ: Mide Kanseri dünyada akciğer kanserinden sonra ikinc...
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin kalp gibi atması, Bireyin karın bölgesinde hissettiği, kalp atışına benzer bir durum olan mide atması şeklinde ifade edilebilmektedir. Midemizde hissedilen atma durumu, birdenbire başlayabileceği gibi uzun süreli olarak da görülebilmektedir. ...
Mide Ağrısı ve İshal
Mide Ağrısı ve İshal
Mide Ağrısı ve İshal: Soğuk kış aylarında mide ağrısı ve ishal sıkıntısı çekmek pek de şaşırtıcı bir durum değildir. Bir çoğumuz mide ağrısını üşütmeye bağlıyor. Fakat mide ağrısı üşütmeyle olabileceği gibi ger hangi bir hastalığında belirtisi olabil...
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı, uzmanlar tarafından kusacakmış gibi kötü bir hissin meydana gelmesi durumu olarak tanımlanan mide bulantısı tek başına bir hastalık olmamakla beraber başka bir hastalığın habercisi olarak da bilinir. Mide bulantısının pe...
Mide Kazınması
Mide Kazınması
Mide kazınması, halk arasında açlığın olduğunu anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Acıkma nedeniyle midenin zil çalması gibi etkile hissedilen mide kazınmasının bazı kötü alışkanlıklardan, hatalı beslenmeden ya da bazı hastalıklardan kaynaklanıyor...
Mide Ödemi
Mide Ödemi
Mide ödemi; mide ve on iki parmak bağırsağı yüzeyinde veya daha derin katlarda ilerleyen ve genellikle de Helicobacter Pylori adı verilen bakteriden kaynaklı bir yaradan meydana gelir. Genellikle ödemin fark edilmemesi ve gereken tedavinin uygulanmam...
Mideden Ses Gelmesi
Mideden Ses Gelmesi
Mideden ses gelmesi, günümüzde her insanda meydana gelebilecek bir durumdur. Hatta bu durum özellikle yatarken çok sık bir şekilde meydana gelerek sizlere rahatsızlık verebilir. Mideden ses gelmesi birçok zaman mideyle alakalı bir durumdur. Fakat baz...
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık, Mide bulantısı birçok insanın hayatında sık sık karşılaştığı ve kişiye büyük rahatsızlıklar veren sorunların başında gelmektedir. Hemen hemen her insanın yaşadığı mide bulantısı, aynı zamanda beraberinde iştahsızlık proble...
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide duvarı kalınlaşması gastroin testinal olarak tanımlanan mide hastalıklarının önemli bir belirtisidir. Çok kesitli BT teknolojisi mide duvarı kalınlaşması durumunu ve kenarların değerlendirilebilmesi aşamasında kullanılan oldukça etkili bir yönte...
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide bulantısı ve halsizlik, tek başına bir hastalık olarak kabul edilmeseler de önemli başka hastalıkların haberclsl ya da yan etkisi olabilirler. Mide bulantısı, karın bölgesinde ağrıya, yiyeceklerin yakılması ve sindiriminde problemlerin oluşmasın...
Mide Kasılması
Mide Kasılması
Spazma uğrayan bölge her hastada aynı büyüklükte değildir. Acı en çok epigastriyum denilen kesimde yani kaburgaların altı ile göbek arasında kalan kesimde duyulur. Mide spazmı midenin veya bir başka organın organik çeşitten bir hastalığı olabilir. O ...
Mide Spazmı
Mide Spazmı
Midenin kramp şeklinde şiddetli ağrılı kasılması olayına Mide Spazmı denir. Ağrı genellikle göbekle kaburgalar arası bölgede hissedilir. Bazen göğüs kafesine ve sırta doğru yayılabilir. Bu ağrıya dayanmak hasta için oldukça zordur. Ağrı sırasında has...

 

Mide Hastalıkları Nelerdir
Midenin Kalp Gibi Atması
Mide Ağrısı ve İshal
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Mide Kazınması
Mide Ödemi
Mideden Ses Gelmesi
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Kasılması
Mide Spazmı
Mide Gevşekliği
Uykuda Mide Bulantısı
Psikolojik Mide Bulantısı
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Mide Asidi Fazlalığı
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Geçmeyen Mide Bulantısı
Mide Fesadı
Mide Alındıktan Sonra Yaşam
Mide Gazı
Mide Koruyucu
Mide ve Sırt Ağrısı
Geğirme
Mide Kanseri Nedir
Ani Mide Ağrısı
Mide Bypass Ameliyatı
Mide Kisti
Mide Ağrısı Kola Vurur Mu
Popüler İçerik
Mide Gevşekliği
Mide Gevşekliği
Mide Gevşekliği, Mide ve yemek borusunun bir kapağı vardır. Bu kapağa KÖS adı da verilir. Normalde yemekler yutulduktan sonra yemek borusundan geçerek...
Uykuda Mide Bulantısı
Uykuda Mide Bulantısı
Uykuda mide bulantısı, mide bulantısı tek başına bir rahatsızlık olabileceği gibi farklı bir hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Kronik m...
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Böbrek taşı mide bulantısı yapar mı, böbreklerde meydana gelen taşlar, sırt ağrısı ve mide bulantısı etkisi gösterir. Böbreklerdeki taş oluşumlarında ...
Mide Asidi Fazlalığı
Mide Asidi Fazlalığı
Mide asidi fazlalığı bir takım mide sorunlarını tetikleyen bir durumdur. Normalde midedeki asit belirli bir seviyenin üzerine çıkmaz ancak asit oranın...
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Alkol sonrası mide bulantısına ne iyi gelir, mide bulantısı değişik etkenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunlardan birisi de alkol tüketimidir. Özelli...
Geçmeyen Mide Bulantısı
Geçmeyen Mide Bulantısı
Geçmeyen mide bulantısı, kronik mide bulantısı olarak da adlandırabileceğimiz bir rahatsızlık türüdür. Genellikle tek başına bir hastalık olarak kabul...
Mide Fesadı
Mide Fesadı
Mide fesadı, mide fesadı genellikle besinleri fazla çiğnemeden mideyi aşırı şekilde doldurma hızlı yemek yeme gibi durumlarda oluşur. O kadar çok ve s...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mide Hastalıkları Nelerdir
Midenin Kalp Gibi Atması
Mide Ağrısı ve İshal
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Mide Kazınması
Mide Agrisii
Soru Cevap
Mide Yanması Şikayetim Var
Midem Cok Agriyor
En Büyük Risk Nedir?
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Mide Agrisii
Soru Cevap
Mide Yanması Şikayetim Var
Midem Cok Agriyor
En Büyük Risk Nedir?
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Tıbbi Sorumluluk Reddi  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024