{ "title": "Bitkisel Mide Tedavisi", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/bitkisel-mide-tedavisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:34:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Bitkisel mide tedavisi, mide ekşimesi olanlar, midede hazımsızlık sorunu bulunanlar, gaz şikâyeti olanlar ya da mide ağrısı çekenler bitkisel yöntemlere başvurarak, bu sıkıntılarını azaltabilir. Özellikle yemeklerden sonra kendinizi anti asit ilaç almak durumunda hissediyorsanız, midenizde, karnınızda ağrı oluyorsa, bitkisel çaylardan yararlanabilirsiniz. Bu sorunları tetikleyecek besinlerden uzak almanızda, bitkisel tedaviyi destekleyecektir. Beslenmenize dikkat etmeli, yağlı, şekerli, baharatlı besinleri tüketmemelisiniz. Sindirim sisteminize yararlı etkileri olan şifalı bitkilere kolayca ulaşabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz bitkisel önerileri doktorunuza da danışarak kullanabilirsiniz.

Mide tedavisinde kullanılabilecek bitkisel ürünler

Nane çayı: Nefes tazelemek için çok fazla talep gören naneyi, mideniz içinde kullanabilirsiniz. Ancak reflü yakınması olanlara naneyi önermiyoruz. Bunun dışında içeriğinde olan mentol sayesinde antispazmodik etki göstererek, mide krampları için oldukça yararlı olur. Bunun yanında sinirlerin yatışmasını sağlar, mide ekşimesinde, karın ağrısında, gaz sorununda, yemeklerden sonraki rahatsızlık hissinin giderilmesinde nane çayından yararlanabilirsiniz.

Papatya çayı: bu bitkisel çay sayesinde reflü ağrıları giderilebilir, midede olan hafif sıkıntılar giderilebilir. Aynı zamanda mide asidinin dengelenmesinde yararlı olur. Midede olan kasılmaları önler, gazı ve şişkinliği alır. Bağırsaklarınızı harekete geçirerek, rahatça tuvalete çıkmayı sağlar. Bunun yanında sakinleştirici özelliği sayesinde stresinizi azaltarak sizlere destek olur.

Zencefil çayı: bu bitki çayı yine mide ağrısının, gaz sancısının, şişkinliğin giderilmesinde kullanılır. Özellikle mide bulantısı ve kusma etkilerinin giderilmesinde oldukça kesin sonuçlar verir. Bu yüzden hamilelikte meydana gelen sabah bulantılarında, araç tutmasında tavsiye edilen bir çaydır.

Rezene çayı: bu bitkinin kullanılması mide kramplarına, mide ağrılarına iyi gelmektedir. Bunun dışında gaz giderici etkisi ve iltihap giderici etkisi de bulunmaktadır. Ancak yan etkileri de olabileceğinden, mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Karahindiba: bu bitki özellikle mide ağrısında, mide yanmasında kullanılır. İster salatalarınızda ister çay olarak tüketilebilir. Kurutulmuş ve taze olarak mide sorunlarınız için bu şifalı bitkiyi tercih edebilirsiniz.

Bu bitkisel çaylar kullanılırken aşırı miktarda tüketilmemesine dikkat etmelisiniz. Mide sorunlarının giderilmesi için kullanırken, sorunların artmasına da neden olabilirler. Bu nedenle tavsiye edilen miktarların üzerine çıkılmamalıdır. Ayrıca başka rahatsızlıklar içinde kullandığınız ilaçlarla etkileşime girebileceklerinden, mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır. Gebelerin ve emzirme döneminde olan kadınlarında mide sorunları için bu bitkileri kullanırken doktoruna danışması gerekir.
" } ] }