{ "title": "Mide Bölgesi Zayıflama", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mide-bolgesi-zayiflama.jpg", "date": "19.01.2024 04:33:13", "author": "Yekta", "article": [ { "article": "Göbek bölgesi yağlanması kalça veya basen bölgelerinden çok daha fazla sorun oluyor. Son dönemlerde göbek bölgesi yağlanması kalça ve basen bölgesi yağlanmasından daha büyük bir sorun haline geliyor.
Lokal yani bölgesel olarak tabir edilen bu tür yağlanmalar zayıf bayanlarda bile görülen sorunun nedenleri arasında ise yüksek şekerli yiyecek alımının fazla olması, hareketsizlik oturarak çalışma ve insülin dengesizliği başta geliyor. Suadiye Memorial Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümün'den Diyet uzmanı. Oya Yüksek, Göbek bölgesi yağlanması hakkında bilgiler verdi.

Yağlanmamak için kalori mi içerik mi daha önemli

2007 senesinde Diyabet Merkezi'nin yaptığı bir çalışmada her ikisinin de önemli olduğu kanıtlandı. Araştırma kapsamında; aynı kaloriye ancak farklı besin öğelerine sahip üç beslenme programı hazırlanmış, 62 yaş civarında ailesinde diyabet geçmişi olan ve vücutlarında insülin direnci gelişmiş 11 obez katılımcıya uygulanmış. Bu katılıcılar 28 gün boyunca 1600 kalorilik ve dört öğüne bölünmüş öğün başına 400 kal bir program uygulamışlardır. Sonuç olarak; kilo ve yağ değişimleri olmamış ancak yüksek karbonhidrat alındığı zaman vücut yağlarının göbek bölgesine doğru biriktiği gözlemlenmiştir. Diğer bir iddia ise. Yüksek karbonhidrat ile alınan tekli doymamış yağların insülin metabolizmasını düzelttiği için göbek bölgesi yağlanmasını yavaşlattığı ve koruduğudur. Bu çalışmada tekli doymamış besin kaynağı olarak avokado, ceviz, zeytinyağı, zeytin, çekirdek ve bitter çikolata kullanılmıştır. Bununla birlikte birçok çalışma tekli doymamış yağların insülin metabolizması üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu söylenmektedir.

Göbek bölgenizi nasıl kontrol altında tutabiliriz.

1. Sıkılaştırma. Vücut kaslarını korumak için sıkılaştırma kuvvetlendirme ve hareketlerinin yapılmalı.

2. Egzersiz. Yağ yakımı için aerobik egzersiz yapılmalı.

3. Diyet. Kalp sağlığını koruyan doymamış yağların çok, doymuş yağların az olduğu Akdeniz Tipi beslenme programı ve kilo yönetimi sebebiyle gün başına alınan enerjiden 100 kal – gün kısıtlamak.

1. Yüksek karbonhidrat yerine daha düzenli dağılmış öğünleri tercih ediniz ve karbonhidrat alımında ise karışık karbonhidrat diye tanımlanan esmer tahıl ürünlerinin tüketilebilir.

2. Salata ve yemeklerde zeytinyağı veya kanola yağı kullanılabilirsiniz.

3. Öğün aralarında fındık veya ceviz tüketiniz.
" } ] }