{ "title": "Mide Bypass Ameliyatı", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mide-bypass-ameliyati.jpg", "date": "19.01.2024 19:45:01", "author": "Çoğaş", "article": [ { "article": "
Mide bypass ameliyatı uzun yıllar boyu obezitenin kontrol edilebilmesi için kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Bunun aşırı kiloları olan kişilere uygulanabilmesi için aranan kriterler içinde vücut kitle endeksleri 40'ın üzerinde olması ya da endeksleri 35 olanlarda yandaş bir hastalığın bulunması gerekecektir. Laparoskopik yöntemle yapılan işlemde, karın açılmadan 0,5-1,5 cm genişliğinde 5-6 delik açılır. Yapılan işlemin süresi 2 saat kadardır. Mide yemek borusunun birleşim yerinin altından 25-30 ml hacim bırakılarak zımbalanıp, 2 parça haline getirilir. Ardından ince bağırsağın 100 cm kadarı sindirim dışında bırakılarak, yeni meydana getirilen mide arasında bir ağız oluşturulur. Bu sayede mideye girebilecek olan gıda miktarı sınırlandırılarak, emilim yüzeyi de %30 azaltılır. Yenilecek gıda bu bölümü doldurduğunda, kişide doyma hissi yaratılacaktır. Hasta işlem sonrasında 2-3 günde taburcu edilebilir. Yemek yemeye sıvılarla başlayan kişi, ancak iki hafta sonra normal beslenmeye dönebilir. Her zaman az miktarlarda ve iyi çiğneyerek yemek, ağır karbonhidratlı gıdalardan uzak durmak gerekir. Hastalar bu yöntemle ayda 8-10 kg kilo verebilirler.

Mide bypass ameliyatının faydaları nelerdir?
Mide bypass ameliyatlarının riskleri nelerdir?
" } ] }