{ "title": "Mide Endoskopi", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mide-endoskopi.jpg", "date": "21.01.2024 17:13:45", "author": "Sezen", "article": [ { "article": "Mide endoskopi, yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı gibi iç organlarda rahatsızlığı bulunan hastalara uygulanan bir tür teşhis yöntemidir. Mide endoskopi ile hastanın midesindeki, yemek borusundaki ve bağırsağındaki sorunlar endoskopi aracının ucundaki kamera sayesinde net bir şekilde görülebilmektedir.

Mide Endoskopisinin Uygulanması

Mide endoskopisi için hasta önceden haberdar edilir ve yaklaşık olarak 8 ila 12 saat boyunca aç bırakılır. Eğer hastaya genel ansetezi uygulanacaksa hastanın tetkikleri önceden yapılır. Mide endoskopisi için hastaya öncelikle önlük giydirilir ve sedyeye oturtulur. Hastanın ağzına diş hekimlerinin de kullanmış olduğu lokal anestezik maddeden sıkılır. Bu işleme karşı uyum sağlayamayan hastalara genel anestezi uygulanabilmektedir. Ağza sıkılan bu sprey mide endoskopisi sırasında hastanın kusmasını ve midesinin bulanmasını önlemektedir. Genel anestezi uygulanan hastalar yan şekilde sedyeye yatırılırlar. Mide endoskopisi sırasında dişleri ve endoskop aletini korumak için hastaya ağızlık takılır. Mide endoskopisi şu rahatsızlıkları tespit etmek için uygulanmaktadır:
Mide endoskopisi ile bu rahatsızlıklara kesin anlamda tanı koymak muhtemeldir. Mide endoskopisi bazı durumlarda midenin yıkanmasından önce de uygulanabilmektedir.
" } ] }