{ "title": "Mide Kanseri Nedir", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mide-kanseri-nedir.jpg", "date": "19.01.2024 16:44:25", "author": "Korgan", "article": [ { "article": "
Mide kanseri, farklı sebeplerden dolayı midenin mukoza zarında tümörler açığa çıkabilir, oluşan bu tümörlerin kötü huylu gelişenlerine verilen addır. Mide kanser daha çok midenin ufak kenarında oluşum gösterir.

Mide kanseri sık görülen kanser türleri arasında 4. Sırada yer almaktadır. Kadınlara oranla erkeklerde mide kanseri görülme olasılığı daha azdır ve yaş ilerledikçe mide kanseri görülme riski artar. Dünya genelinde mide kanseri daha çok, Japonya, Çin gibi uzak doğu ülkelerinde görülür. Mide kanserinde ayrıca genetik faktörler de etkili rol oynamaktadır. Ülke genelinde Karadeniz Bölgesinde mide kanseri görülme olasılığı daha fazladır.

Mide Kanseri Neden Olur?
Mide Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Mide kanseri erken dönemde herhangi bir şikâyete neden olmayabilir. Mide kanserine karşı risk taşıyan kişilerde endoskopik inceleme sayesinde hastalık kolaylıkla tespit edilebilir. Mide tümörü olan vakalarda, vücuda alınan besinlerin akışının gerçekleşmemesi veya oluşan tümörün yayılması sonucu kanser ile alakalı belirtiler ortaya çıkmaya başlar.
Mide Kanserinde Tanı Nasıl Konulur?

Mide kanserini belirleyebilmek için en etkili yöntem endoskopidir. Uç kısmında kamera sistemi bulunan bir alet ile mideye ulaşılır. Bu sayede doktor midenin her yerini rahatlıkla görüntüleyebilir. Tümör meydana gelmiş ise bu yöntemle rahatlıkla tespit edilebilir. Mide kanserinde kesin teşhis için midede şüphe uyandıran alandan parça alınarak detaylı bir şekilde incelenir ve bu sayede tanı kesin olarak konulabilir.

Mide Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mide kanseri için tedavi yöntemi cerrahidir. Tümör yayılmışsa mide alınır. Çünkü yalnızca kansere neden olan tümörü almak tedavi için yeterli olmaz. Kanserin türüne göre, daha sonra ışın ve ilaç tedavisi uyun görülür. İlaç ve ışın tedavisi hastalığın seyrine ve hastanın durumuna göre uygulanır. Uygulanan cerrahiden sonra kanser hücresi yok edilir. Ancak hastalık tekrarlayabilir, cerrahiden sonra uygulanan tedavinin amacı hastalığın tekrar oluşmasını önlemektir.
" } ] }