{ "title": "Mide Ülseri Tedavisi", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mide-ulseri-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:28:41", "author": "Okay", "article": [ { "article": "Ülser, sindirim sistemini oluşturan yemek borusu, mide, onikiparmak bağırsağı ve bağırsaklarda meydana gelen yaralardır. Mide ülseri, midenin iç yüzeyinin mide asidi gibi tahriş edici maddelerle tahriş olması sonucu oluşan sancılı yaraya denilmektedir. Midede asit fazlalığı, sinir bozukluğu, kalp hastalığı zamanında ve iyi tedavi edilmeyen gastrit, mide zafiyeti, karaciğer yetersizliği veya safra azlığı, sindirimi zor yiyeceklerin aşırı derecede kullanılması, çok fazla sigara, çay, kahve, asitli içecekler, alkol kullanmak, bazı ilaçların uzun süre kullanılması mide ülserinin oluşma nedenlerindendir. Mide ülseri mide ekşimesi ve ağırlık hissi ile başlar. Genellikle ilk bahar ve son bahar aylarında rahatsızlıklar artar.

Mide Ülseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mide ülseri tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavide amaç ağrıyı azaltmak, ülseri iyileştirmek ve tekrarlamasını önlemektir. Henüz başlangıç aşamasında iken erken teşhis edilip tedaviye başlanırsa telaşlanmaya ve korkmaya gerek yoktur. Tedavi genellikle mide asidini azaltıcı ve ülsere neden olan bakterileri yok etmeye yönelik ilaçları kullanmakla olur. Ameliyat çok ender durumlarda gerekebilir. Eğer belirtiler ciddiyse ve kanamalar başladıysa tedavinin ilk aşamasında hastanede kalmak gerekebilir. Anti asitlerin uzun süre kullanıldıktan sonra yan etkileri görülebilir. Doktor kontrolünde ilaç kullanılmalı gerekirse ilaçlarda değişiklik yapılabilir. Mide ülseri genellikle tedavi ile iyileşir ancak bir süre sonra tekrarlayabilir. İlaçların düzenli kullanılmasıyla tekrarlama riski ortadan kaldırılır.

Stres de ülsere neden olabildiği için üzüntüye kapılmamak aksine bütün üzüntülerden kurtulmaya gayret gösterilmelidir. Ayrıca tedaviye yardımcı olmak amacıyla bazı kurallara da uymak gerekir. Bunlar;
" } ] }