{ "title": "Mideden Ses Gelmesi", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/mideden-ses-gelmesi.jpg", "date": "19.01.2024 07:40:27", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Mideden ses gelmesi, günümüzde her insanda meydana gelebilecek bir durumdur. Hatta bu durum özellikle yatarken çok sık bir şekilde meydana gelerek sizlere rahatsızlık verebilir. Mideden ses gelmesi birçok zaman mideyle alakalı bir durumdur. Fakat bazen bağırsaklardan ve buraya kayın organlardan gelen küçük ve duyulması zor seslerin de mideden geldiği düşünülebilir. İnsanlarda ana sindirim organı olan mide çok sık bir şekilde ilginç sesler çıkarmaktadır. Bu sesler bazen toplum içerisinde meydana gelerek de sizleri etkileyebilir. Halk arasında \"mide guruldaması\" olarak da bilinen bu durum hiçbir şekilde bir hastalık ve rahatsızlık değildir. Birçok zaman tehlikesiz olan bu sesler, midenin derinliklerinden gelen ve birçok zaman ciddi olmayan nedenlerden kaynaklanır. Fakat mideden ses gelmesi durumu iki ya da üç günü aşkın bir süredir meydana geliyorsa ve bu durumun yanı sıra anormal dışkı görülüyorsa kesinlikle zaman kaybetmeden doktorunuza görünmeniz gerekmektedir. Aksi durumlarda bu durum bir hastalık belirtisi olarak kendini gösterebilir. Eğer herhangi bir hastalık söz konusuysa daha önceden müdahale etmiş olacaksınız ve bu sayede birçok sorundan korunmuş olacaksınız.

Mideden ses gelmesi neden kaynaklanır?

Açlık: İnsanlarda midenin bol kalması ve bu şekilde uzanılması durumunda mideden ses gelmesi durumu meydana gelebilmektedir. Guruldama sesi olarak tabir edilen bu ses bazen sizlere yemek yemeyi hatırlatıcı bir durum olabilmektedir. Son derece zararsız olan bu ses tüm insanlık boyunca görülen bir durumdur.

Bağırsak rahatsızlıkları: Bazen mideden geldiği düşünülen sesler bir hastalık nedeniyle meydana gelebilir. Bazen ishal durumları bazen de kabızlık durumlarında mideden ses gelebilmektedir. Bu durum bazen de aşırı gaz birikmesiyle birlikte meydana gelen bir problemdir.

Uykusuzluk: Gerek iş hayatı nedeniyle gerekse insanlarda sosyal hayat nedeniyle meydana gelen uykusuzluk durumlarında mideden ses gelmesi hissedilebilir. Çünkü uzun süre uykusuz kalan insanlarda ister istemez belli bir ölçüde stres meydana gelir. Meydana gelen stres ise midede aşırı bir şekilde ses gelmesine neden olur.

Aşırı sinirlilik hali: Hemen hemen her insanda gerginlik ve kaygılı durum hali meydana gelmektedir. Bu gibi durumlarda insanlarda meydana gelen stres hissedilebilir seviyelere ulaşır. Bu his, bazen heyecandan dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Aşırı sinirlilik durumunda da mideden ses gelmesi sorunuyla karşılaşılabilir.

Sürekli hareketsiz yaşam tarzı: Sürekli olarak hareketsiz bir yaşama sahip olan insanlarda mideden ses gelmesi çok görülen bir durumdur. Egzersiz ve fiziksel harekeler açısından yoksun olan insanlarda besin duyarlılığı ve bununla birlikte mide rahatsızlıkları meydana gelir. Bu durumlarda da midede sesler duyulabilir.

Mideden ses gelmesi nasıl önlenir?
" } ] }