{ "title": "Midenin Kalp Gibi Atması", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/midenin-kalp-gibi-atmasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:03:44", "author": "Cihan OZEN", "article": [ { "article": "Midenin kalp gibi atması, Bireyin karın bölgesinde hissettiği, kalp atışına benzer bir durum olan mide atması şeklinde ifade edilebilmektedir. Midemizde hissedilen atma durumu, birdenbire başlayabileceği gibi uzun süreli olarak da görülebilmektedir. Kimi zaman atma hissi ile bu bölgede ağrı sorunu da yaşanabilir. Mide atması, öğün sonrasında görülebileceği değerlendirildiği gibi psikolojik etkenlerden kaynaklı olarak da meydana gelebilmektedir.

Midenin kalp gibi atması neden olur?

Yemek Yedikten Sonra: Çok nadir rastlanan kalp atmasına benzeyen mide atması hali, tüketilen öğünlerin ertesi döneminde oluşabilmektedir. Yemek yedikten hemen sonra, mide atması şikâyeti pek çok kişide görülebilir ama ciddi sorun teşkil etmeyeceği bilinmelidir.

Psikolojik Nedenler: Aşırı stres, endişe gibi psikolojik nedenler yaşanması halinde midede gaz oluşumuna sebep olarak mide atması şikâyetini de doğurabilmektedir. Özellikle de yoğun ve stresli iş temposu altında görev yapan kişilerde bu sebepten dolayı, mide atması şeklinde ifade edilen soruna sık sık rastlanmaktadır.

Göbek Düşmesi: Midede atma hissi, halk içinde göbek kaçması olarak da ifade edilebilen göbek düşmesi probleminin işaretçisi olabilir. Ağır eşyalar kaldırmak veya birdenbire (Aniden) hareketler ile zorlayıcı hareketlerin yapılması, göbek düşmesinin en sık rastlanan halidir.

Midede hissedilebilen kalp atışına benzer bir problem haricinde birçok belirtisi söz konusudur;

Mide kalp gibi atması belirtileri nelerdir?
Mide atması şikâyeti kimi zamanlarda psikolojik etkenler gibi basit nedenlerden dolayı oluşabildiği gibi, kimi zamansa göbek düşmesi (Göbek kayması ya da göbek kaçması) gibi önemli sağlık sorunlarının belirtisi niteliğinde ortaya çıkabilmektedir. Göbek düşmesi sorununun ihmal edilmesi ise daha önemli sağlık problemlerine sebebiyet verebileceğinden, ihmal edilmemeli en kısa süre içinde Uzman doktora başvurmalıdır. Yapılacak tetkiklerin sonunda doğru teşhis yapılır ve sebebe yönelik tedaviye geçilir.
" } ] }