{ "title": "Panref", "image": "https://www.mide.gen.tr/images/panref.jpg", "date": "19.01.2024 20:53:12", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Panref, 20 miligramlık enterik kaplı tabletler halinde kullanıma sunulan bir mide ve reflü ilacıdır. Etken madde olarak içeriğinde sodyum seskihidrat bulunur. Yan maddeler olarak krospovidon, kalsiyum karbonat, mannitol granül, kollidon, kalsiyum streat, sükroz streat, titanyum dioksit, hidroksipropil metil selüloz, triasetin, talk, metakrilik asit kopolimer, kolloidal siliondioksit, trietil sitrat, sarı demiroksit, sodyum bikarbonat ve sodyum laruil sülfat bulunur.

Panref Kullanımı ve Etkileri Nelerdir?

Panref tablet midede meydana gelen asit salınım bozukluklarında sıklıkla tercih edilen ilaçlardan birisidir. Panref midedeki proton pompası görevini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirerek midenin normal bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu sayede midedeki asidin yemek borusuna ulaşması da engellenmiş olur ve reflü rahatsızlığı engellenir. Her mide ve reflü rahatsızlığı için panref kullanımı tavsiye edilmez. Ancak reflü özofajitin idame, sürekli nonstreroidal antşnflamatuar ilaç kullanımı sonrası oluşan rahatsızlıklar varsa panref kullanımı uygundur.

Panref tablet doktorların tavsiyesi üzerine verilen dozlarda ve sürelerde kullanılmalıdır. Genelde bu süre 2 ila 4 hafta olarak belirlenmektedir. Ancak rahatsızlığın geçmesi ya da devam etmesi durumlarına göre bu tedavi süresi uzatılabilmektedir. Panref tablet ile hastalıkların iyileşme süresi genellikle 4 hafta olarak öngörülmektedir. Ancak hastanın bağışıklık sistemi ve rahatsızlığın boyutu bu süreyi etkilemektedir. Genel kullanımı günde bir doz olarak ifade edilmektedir. Eğer sürekli ilaç kullanımından kaynaklı bir mide rahatsızlığını engelleme amacı var ise doktorun belirlediği doza göre sürekli kullanım da mümkündür. Ancak bu süreklilik de 1 yıllık periyotlar halinde kontrol altında tutulmalıdır. Hamile ve emziren kadınların kullanımı için doktor tavsiyesi alınması daha uygun görülmektedir. Ayrıca 12 yaş altı çocuklar için de doktorun belirlediği herhangi bir düşük doz var ise bu doz aşılmamalıdır. Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalar için de aynı şekilde doktor kontrolü gerekmektedir. Panref tabletin günlük dozu unutulduğunda asla çift doz alp telafi edilmeye çalışılmamalıdır. Diğer günkü dozdan aynı şekilde devam edilmektedir.

Panref Yan Etkileri Nelerdir?

Panref tablet ilacın içeriğindeki çoklu etken maddeler nedeniyle birtakım alerjik reaksiyonlar ve yan etkiler ortaya çıkabilmektedir. Ancak bu etkiler herhangi bir aşırı duyarlılık varsa rahatsız edici olabilir. Diğer durumlarda tüm yan etkiler geçici olabilmektedir. Bunlar şu şekildedir.;
" } ] }