Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Mide Şişkinliği Tedavisi

Mide Şişkinliği Tedavisi

Karın şişkinliği mide ve bağırsaklarda gaz birikmesi ile ilişkili bir durumdur. Karın bölgesinde orta, ağır şiddetli, derin veya keskin ağrılarla kendini belli eder. Gaz çıkararak ve bağırsak hareketlerinin hızlanmasıyla çoğunlukla ağrı diner. Karın şişkinliğinin çok farklı sebepleri olabilir. Genelde yağlı besinlerin hazım güçlüğüne bağlanan şişkinlik; stres, heyecan, endişeli ruh hali, sindirim sistemindeki enfeksiyonlar, IBS denen İrritabl Bağırsak Sendromu, bağırsakların belli gıdaları sindiremediği çölyak hastalığı veya laktoz intoleransına da bağlanabilir. Karındaki şişkinliğin azaltılmasında kişiye özel farklılıkların tespit edilip, huzursuzluk yaratan besinlerin diyetten elimine edilmesi önemlidir. Bilim dünyasının besinlerin gizli dünyasında yaptığı incelemeler sonucu spesifik besinler karındaki şişkinliklerin artmasında suçlu bulunmuş. Bu besinlerden (Örneğin baklagiller, lahanagiller vb.) uzak durarak semptomları azaltmak mümkün. Ancak unutulmamalıdır ki her bünye farklıdır, birine kötü gelen besin diğerine zarar vermeyebilir, herkese genelleştirilebilecek tek bir kural bulmak zordur, bütün bunlar detaylı analiz edilmeli.

Gıda intoleransı ya da besin alerjisi karın şişkinliğine sebep olabilir mi?

Gıda intoleransı ve besin alerjisi birbirinden farklı iki rahatsızlıktır ve farklı sonuçlar doğurur. Örneğin süt şekerinin sindirilmesine yardımcı olan laktaz enziminin eksikliğine bağlı olarak gelişen laktoz intoleransı bir gıda hassasiyetidir. Sindirim sistemindeki enzim yetersizliğine bağlı olarak ishal, gaz, karında şişkinlik ve abdominal ağrılar gelişir. Öte yandan besin alerjilerinde immün sistem bir besin veya besin öğesini vücut için yabancı olarak görüp savaş başlatır. Bu durumda alerjik olduğunuz gıdayı tükettiğinizde ağızda karıncalanma hissi, dilde, dudaklarda, yüzde, boğazda şişme, mide krampları, ishal, nefes alma güçlükleri, bayılma hissi ortaya çıkar. Besin alerjileri çok daha kritik bir durumdur, karında şişkinlik yapmaz.

Bağırsak hareketlerinin farklılaşması nedeniyle oluşan şişkinlik kişiden kişiye değişir mi? Yani bağırsak hareketleri genetik midir?
Herkesin farklı bir bağırsak ritmi vardır. Tuvalete çıkma sıklığı, zamanlaması her bireyde farklıdır, kişiye özel düzen yapısal özelliklerle ilişkilidir. Bağırsak vücudumuzdaki en uzun organdır. Ortalama 7.5- 9 metrelik kolonda binlerce girinti ve düğüm vardır. Sindirimi zor, toksinlerden zengin beslenme tarzı bu ceplerin tıkanmasına ve faaliyetlerin yavaşlamasına sebep olur. Amacımız daralmaları önleyip, bağırsağın daha iyi çalışmasına yardım etmek; bu sayede hem kilo kontrolü hem de sindirim sistemi fonksiyonlarına yardımcı olunur ve hazımsızlık, şişkinlik şikâyetleri gelişmez.

Şişkinliğin tedavisi var mı?

Tabii ki var ama tedaviye başlamadan önce şişkinliğin sebepleri araştırılmalı. Ne zaman ne sıklıkta, neden ne süreli şişkinlikler yaşadığınızın kaydını tutmalı ve şikâyetlerinizi doktor diyetisyeninizle paylaşmalısınız. Stres faktörlerine maruz kaldığınızda, çevresel kirletici ajanlar vücudunuzu istila ettiğinde, kendinizi güvende hissetmediğinizde sindirim sisteminde sıkıntılar başlar. Sahte açlık nöbetlerine tutulursunuz ve kilo alabilirsiniz. Ayrıca vücut beslenemediği için enerji kayıpları, hazım güçlükleri başlar. Akabinde sindirilmemiş öğeler toksik etki yaratabilir, bu da temizlik kanalları olan bağırsakları zorlar, sağlığınızı tehdit etmeye başlar. Bağırsak hareketlerinin hızını artırarak ya da metabolizmayı doğru beslenme ilkelerine uyarak hızlandırmak karın şişkinliğine karşı en önemli çözümlerdendir.

Gaz nedeniyle oluşan şişkinliğe karşı ne yapmalı?

Her yutkunmada bir miktar hava yutulur. Bu, hızlı yediğinizde, heyecanlı olduğunuzda, sakız çiğnerken, kamışla bir şeyler içerken artabilir. Bu hava bağırsaklara gidip gaz oluşturabilir. Zaten bağırsaktaki gaz nedeniyle oluşan şişkinliklerin çoğu zaman sebebi sindirilemeyen besinlerdir, bu nedenle bağırsak florasının sağlığı çok önemlidir. Sebze, meyveler, tam tahıllar, baklagiller sağlıklı liflerden zengindir. Buna rağmen gaz şikâyetlerinde bu besinleri tüketirken dikkatli olunmalı. Özellikle çiğ tüketilmemelerine hassasiyet gösterilmeli. Bazı durumlarda bağırsak hareketlerini artırmak adına alınan lif takviyeleri de ani ve fazla kullanımlarında gaz oluşturabilir. Yine bira gibi gazlı içecekler de gaz üreticilerdendir. Sürekli devam eden gaz şişkinliği durumlarında doktor kontrolüne geçilmelidir ve kronik rahatsızlıklar araştırılmalı, önlemler alınmalıdır. Bağırsak florasını bozan antibiyotikler de uzun süreli kullanımlarda şişkinliğe neden olabilir.

Beslenme sisteminde ne gibi değişiklikler önerirsiniz?

Klinik seyrinizde herhangi sorun olmadığı takdirde beslenmede yapılacak değişiklikler, yaşam tarzı iyileştirmeleri ve bazı destek ürün kullanımları semptomların azaltılmasına destek verir. Diyetinizden uzaklaştırmanız gereken en temel besinler kişisel farklılıklar göstermekle birlikte baklagiller, soğan, brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, enginar, kuşkonmaz, armut, elma, şeftali, kırmızı erik, şekersiz şekerlemeler, sakız, tam tahıl ekmek, mısır gevrekleri, tam tahıl kekler, bira, gazlı içecekler, süt, krema ve dondurmadır. Mide boşalma süresini uzatan, doygunluk hissi yaratan yüksek kalori kaynağı yağlı besinler azaltılmalıdır. Bir süre için yüksek lif içeriğine sahip besinler diyetten çıkarılmalı sonra kademeli olarak eklenmelidir. Probiyotik ürünler, süt, mısır gevrekleri, yoğurt günlük beslenmenize ekleyebileceğiniz temel besinlerdir. Süt ürünlerine karşı hassasiyetiniz olup olmadığını test etmek adına belli sürelerde diyetinizden çıkarıp bir süre sonra tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz. Nane çayı içmeyi denemelisiniz; spazm giderici özelliği ile semptomları azaltabilir. Yapay tatlandırıcıları diyetinizden çıkarmalısınız. Bazı bünyeler; şekersiz ürünler, sakız ve şekerlemelerde kullanılan sorbitol, mannitol gibi tatlandırıcılara karşı hassasiyet gösterebilir. Küçük porsiyonlar tüketmeye gayret etmeli ve beslenmenizde üç ana, üç ara öğün ilkesini benimsemelisiniz. Yemekleri küçük lokmalar halinde, iyice çiğneyerek tüketmeli, aceleniz varken, heyecanlı veya üzgünken yemek yememeye gayret etmelisiniz. Diş sağlığınıza önem vermelisiniz. Çünkü çürük ve ağrılı dişler yemekleri iyi çiğnemeden yutmanıza neden olabilir. Sigara içmemelisiniz, bu, hava yutmanızı artırarak gaz yapabilir.

bu sorunla ilgili size gelen hastalarda bir artış var mı?

'Patlayacak gibi hissediyorum, karnım hamile gibi oldu' şikâyetleri ile gelen o kadar çok danışanım var ki. Bu da beni karın şişkinliği konusuyla ilgili çözüm aramaya, araştırmaya fazlasıyla yönlendiriyor. Danışanlarımızın çoğu kilo kaybı isteği ile başvursalar da temelinde sağlıklı ve iyi hissetme isteği ön plana çıkıyor. Kişi istediği kadar çok kilo verse de sabah uyandığında gözleri şiş, karnı gerginse ve kendini balon gibi hissediyorsa çalışmalar boşa gidebilir. Bu nedenle tahlil sonuçlarında ödeme neden olabilecek durumlar yoksa beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile sonuca gidilebilir. Ama bu konuda da sabırlı olmak şart.

Öneriler

-Yiyecekleri Daha Çok Çiğneyin.

Sindirim ağızda başlar. Ağzınıza attığınız her lokmayı en az 15 kere çiğnemek, şişkinlik yaşamanıza engel olacaktır.
-Her Gün Multivitamin Alın Vücudunuzdaki besleyici seviyelerini yükseltmek için önemlidir. Ayrıca stresle başa çıkmanız konusunda faydalıdır.
-Her Sabah Aloe Vera Suyu İçin.

Aloe vera zarar görmüş iç dokuları onarmasıyla (Bağırsak düzenlemesi de dahil) bilinir.
Son Güncelleme : 20.01.2024 00:42:18
Mide Şişkinliği Tedavisi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Mide Şişkinliği Tedavisi Yorumları
şifre

36 Yorum Yapılmış "Mide Şişkinliği Tedavisi"
midem yemek yedikten hemen sonra şişiyor.genirmeye vesırt bölgemde ağrılarım başladı iki defa miydeme bakıldı gün gün kendimi kötü hissediyorum ne yapmam gerekir. teşekürler
Gamzeli . 02.05.2013
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
ben 37 yaşında seker tansıyon ve 1 bucuk yıl once baypps oldum ana damarım deyıştı aort damarım yaklaşık 7 aydır mıyemde sısıkınlık olustu dktorlar gaz dedı bugun genel cerraha gıttım bana mıyde fıtıgı oluşmuş buda 1 bucuk yıl once oldugum amelıyatın mıyde ızasındakı yırtıgın sebeb verdıgını soyledı amelıyat olmam gerekıyomuş ayrıca kalın bagırsaklarda yapışma yada bozulma varsa kalın bagırsagın 1 bırı almamız gerek dedı benım sıkayetım sol tarafıma aşarı mıydem basınc yapıyo ve 15 gundur ne yesem kusuyorum amelıyatsız geçmez dedı benım karnım ve mıydem cok şışıyo ve mıydem de buyume var ben sızce amelıyat olursam bu sıkayetlerım gecer ve olası kotu yonlerı varmı
Aysun Karamursel . 18.09.2013
CEVAP YAZ
32 yasındayım..yıllardır mıde sıskınlıgı yasıyorum..herkez bana kılo ver deyıp durdu..kılo verdım 88 den 78 kıloya dustum..ama yıne azıcık bırseyde yesem aynı sıskınlık,gebe hanımlar gıbı duruyor karnım..sporda yaptım hıcbırsey fayda etmıyor..en cok rahatsız oldugum sey ıse bunu kımseyle paylasamadıgım buyuk abdest olayında hafta da bır de olsa kan gormem.. ne yıyecegımı sasırdım...su an kılolu degılım..yıllardır spor yapıyorum..ama sadece karnımdakı sıskınlıkten dolayı moralım hergun bozuk... hocam ne yapabılırım?
Kerim . 09.06.2013
CEVAP YAZ
genelde tahliller ve filmlerim normal çıkıyor dahiliye ve gastrolojiye gittim ilaç kullanırken rahatlıyorum ilaç bittikten bir süre sonra şikayetlerim tekrar başlıyor özellikle akşamları karın üst bölgemde şişlik oluyor su balonu gibi karnım şişiyor sabahları uyandığımda el,ayak ve göz kapaklarım şişiyor çoğunlukla kabızlık çekiyorum artık doktora gittikten bıktım bir çözüm bulacağımı sanmıyorum duygusal bir insanım evlliğimde eşimle problemler yaşıyoruz acaba bir psikiyatrise mi gitmeliyim
Emine . 20.04.2016
CEVAP YAZ
merhaba mide sismesi yasiyorum 3 -4 gundur ,insanin normal yasamini cok etkileyen bir sey ,sanirim benim ki ac kalip hizli yemekten oldu , cozumu probiyotik yogurt yedim sik aralarla beslendim ilk gun 4 adet yogurt yedim incirlisinden 7 yada 8 ogun yemek yedim o gun sik sik ve az az ve laktozsuz sut ictim icine bal koydum ve taze nane cayi ictim onunda icine bal koydum bu arada etimek turu yiycekler tukettim herkese gecmis olsun...
Asli . 24.03.2013
CEVAP YAZ
midemde aşrı şişkinlik olusuyor endoskopı yaptırdım mıkropık dedıler bır de sinirlerin cok yıpranmıs deyıp psıkıyatrı tedavısı yaptırmalısın soylendı.altı aydır tedavı gormeme ragmen mıdemdekı sıskınlık hala devam edıyor.sabah kalkınca ıyıyım kahvaltıdan sonra halsızlık cokuyor hemen yatıyorum sessızlık ıstıyorum.psıkıyatrıde CYMBALTA-MODIOTAL-ATIVAN adlı ılacları verdı ılac ıcmekten bıktım yardımlarınız
Dilek . 09.05.2013
CEVAP YAZ
midede aniden başlayan bi ağrı oluştu ayaktayken ağrı falan kalmiyo akşam işten geldiğim de oturuyorum böyle arada bi sancı geliyo ve ilk defa böyle bir mide agrisiyla karşılaşıyorum iki gün oldu gündüzleri çalışır haldeyken öyle bi ağrı yok ama iste oturduğum zaman ara ara bi sancı geliyo ve karnım içinden sesler geliyo
Muharrem . 31.08.2017
CEVAP YAZ
midemde yemek yemesem dahi şişkinlik oluşuyor hamile kadınlar gibi dolaşıyorum ve bu çok sinir bozucu 21 yaşındayım ve 5 senedir bunu çekiyorum doktora her gittiğimde endoskopi yapıyorlar ama hiçbir sorunun olmadığını söylüyorlar ne ypacağımı bılmıyorum yardım edin lütfen
Damla . 09.04.2014
CEVAP YAZ
iyi günler,ben 27 yaşındayım ya ben yemek yedikten hemen sonra mıdem rahatsızlanıyor. sanki mıdede taş varmış gibi oluyorum. wc ye girip çıkınca da midem şişior acaba neden? hamile kadınlar gibi oluyorum. doktora da hiç gitmedim.yaklaşık 1 bucuk yıldır öleyim
Syhn . 09.06.2013
CEVAP YAZ
merhaba öncelikle ben aşırı yiyen biri deyilim fakat ne yesem bana dokunuyor bir de kilo versem midem inmiyor aşırı şiş otururkenbile beni rahatsız ediyor ne yapayım bilmiyorum nereye gitmem gerekir lütfen bana yardımcı olurmusunuz :? teşekkürler.
Sude . 04.05.2013
CEVAP YAZ
Karnimdaki sislik beni olduruor vitamin de aliyorum supradyn yanlis tuvalete cikislarimda hafif bi rahatlama olsa hemen ardindan sikisma ve sisme devam ediyor uyuyamiyorum calisamiyorum sinav haftama az kaldi nolur yardim edin
İsimsiz . 07.05.2013
CEVAP YAZ
mıdem gaz doldugundan sısıyor ve nefes alıp vermede cok zorlanıyorum suda ıcsem cok sısıyor cok rahatsız oluyorum ılac kullanıyorum mıde ve bagısak rahatsızlıgı ıcın ama yınede en ufak bır seyde sısıyor
Meryem Aydın . 06.07.2013
CEVAP YAZ
Sabah kahvaltıdan önce, içine limon sıkılmış bir tatlı kaşığı zeytinyağı tüketin.Dilerseniz bunu akşam yemeğinden öncede yapabilirsiniz.Bir ay içinde sorun kalmayacaktır.Daha sonrada buna devam edin.
Zeytin . 19.06.2013
CEVAP YAZ
benim midemde inanılmaz bir gaz var gazdan bogazımda sanki birsey yemişimde kalmışgibi his var kafayı yiyecegim neyapcam bilmiyorum doktor hem endoskopi hemde kolonoskopi istedi korkuyorum
Haticebal . 24.04.2014
CEVAP YAZ
hocam benim midemde şişkinlik var sürekli genirti yapıyor fazlada gaz cıkaramıyorum bana genelde sinirsen oldugu söyleniyor ama ben bunu 3 yıldır sıkıntı yaşıyorum bunu nasıl yenebilirim
Osman Ay . 11.02.2013
CEVAP YAZ
midem şişiyor buna binaen göğüs kafesimin (mide üstü kemik altı tam ortaya) oraya ara sıra sanki bıçak saplanıyor midemle alakalı arada birde acı su geliyor
Celalettin . 03.09.2013
CEVAP YAZ
hocam midemde oniki bağırsak gırışınde ülser vardı şimdi ne durumda bilmiyorum karnım sürekli şişlik yapıyo bundan çok rahatsızım teşekkür ederim
Nezahat Aydın . 16.03.2013
CEVAP YAZ
benim midemde kironik gastirit var 3senedir ceki yorum cok şişkin lik oluyor yel ğimi agrı oluyor midem de nasıl kur tulurum bu hastalık tan
Nihat Erdoğan . 16.03.2014
CEVAP YAZ
midem çok şişiyor endoskopi oldum ilerki zamanlarda fıtık olacak dediler birde kös gevşekliği çıktı tedavi vermedile ve çok rahatsızım
Adalet . 22.05.2014
CEVAP YAZ
Çok güzel bilgiler Bir ben deyilmişim bu acıyı çeken herkese şifa diliyorum çünkü çok kötüyüm sırf bu yüzden pisikllojim bozuluyor
Nur . 03.07.2013
CEVAP YAZ
hocam kullandıgım ilaçlardan olacak sanırım midemde şişkinlik hissediyorum ve bu beni cok rahatsız ediyor ne yapabilirim
Hülya . 28.05.2013
CEVAP YAZ
ben 87 82 kg düşmeme rağmen midemde hamile görünümü var çok rahatsız olyorum lütfen yardımcı olun
Ebru Vural . 22.03.2013
CEVAP YAZ
benim miğdemde karnımda şişkinlik var gaz ve kabız sorunumda var bunları nasıl önlemeiyim
Yeliz . 08.02.2013
CEVAP YAZ
Midem cok sis dogurmayan hamileyim kilomda var ama karnim kocaman Ne oneriyonuz
Songul Beker . 02.03.2014
CEVAP YAZ
midem hep şişkin bu nasıl geçer? Özellikle yemek yedikten sonra şişkinlik var.
Gülay . 03.03.2013
CEVAP YAZ
yedigim besinleri sindiremiyorum ve yemek yedikten sonra midem şişiyor
Buket Esrrarengiz . 28.10.2014
CEVAP YAZ
Midemdeki şişlik safra kesem alindi ondanda olurmu midemdekı şişlik
Yasemin . 16.04.2014
CEVAP YAZ
guzel aciklamalar yapmisiniz birde hangi bolum doktoruna gitmeliyiz
Tulay Yigit . 30.07.2013
CEVAP YAZ
Mıdemde şişkınlık var mıde boşluğunda ağrı var ne yapmam lazım
Esra . 31.01.2014
CEVAP YAZ
Mıdemde şişkınlık var mıde boşluğunda ağrı var neden olabilir
İremsu . 28.10.2014
CEVAP YAZ
Yemek yedikten sonra karnim sisiyor acaba sebebi ne olabilir
Merve . 04.08.2014
CEVAP YAZ
Yemekten sonra felaket siskilik olyor miydemde ne yapmaliyim
Emine Karaca . 17.05.2014
CEVAP YAZ
Midem şişiyor şu bile iç sen devamlı şişkinlik oluyor
Sibel . 29.06.2017
CEVAP YAZ
Ya benim midem de hep şişkinlik var bu nasıl geçer
Uyuyan Güzel . 04.02.2013
CEVAP YAZ
ÇOK HOŞ İNSANLARA FAYDALI YAZILAR BEN BEYENDİM
Sibel Şahin . 26.06.2013
CEVAP YAZ
midem şiş kabızlık var
Ayşe . 18.06.2013
CEVAP YAZ
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıkları Nelerdir
Mide Hastalıklarını 7 ana bölümde toplayabiliriz 1-Mide Kanseri.2-Reflü.3-Gastrit.4-Hazımsızlık.5-Mide Ülseri.6-Mide yanması.7-Mide tembelliği.Şimdi bu hastalıkları tek tek tanıyalım.MİDE KANSERİ: Mide Kanseri dünyada akciğer kanserinden sonra ikinc...
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin Kalp Gibi Atması
Midenin kalp gibi atması, Bireyin karın bölgesinde hissettiği, kalp atışına benzer bir durum olan mide atması şeklinde ifade edilebilmektedir. Midemizde hissedilen atma durumu, birdenbire başlayabileceği gibi uzun süreli olarak da görülebilmektedir. ...
Mide Ağrısı ve İshal
Mide Ağrısı ve İshal
Mide Ağrısı ve İshal: Soğuk kış aylarında mide ağrısı ve ishal sıkıntısı çekmek pek de şaşırtıcı bir durum değildir. Bir çoğumuz mide ağrısını üşütmeye bağlıyor. Fakat mide ağrısı üşütmeyle olabileceği gibi ger hangi bir hastalığında belirtisi olabil...
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Sabah Görülen Mide Bulantısı, uzmanlar tarafından kusacakmış gibi kötü bir hissin meydana gelmesi durumu olarak tanımlanan mide bulantısı tek başına bir hastalık olmamakla beraber başka bir hastalığın habercisi olarak da bilinir. Mide bulantısının pe...
Mide Kazınması
Mide Kazınması
Mide kazınması, halk arasında açlığın olduğunu anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Acıkma nedeniyle midenin zil çalması gibi etkile hissedilen mide kazınmasının bazı kötü alışkanlıklardan, hatalı beslenmeden ya da bazı hastalıklardan kaynaklanıyor...
Mide Ödemi
Mide Ödemi
Mide ödemi; mide ve on iki parmak bağırsağı yüzeyinde veya daha derin katlarda ilerleyen ve genellikle de Helicobacter Pylori adı verilen bakteriden kaynaklı bir yaradan meydana gelir. Genellikle ödemin fark edilmemesi ve gereken tedavinin uygulanmam...
Mideden Ses Gelmesi
Mideden Ses Gelmesi
Mideden ses gelmesi, günümüzde her insanda meydana gelebilecek bir durumdur. Hatta bu durum özellikle yatarken çok sık bir şekilde meydana gelerek sizlere rahatsızlık verebilir. Mideden ses gelmesi birçok zaman mideyle alakalı bir durumdur. Fakat baz...
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Bulantısı İştahsızlık, Mide bulantısı birçok insanın hayatında sık sık karşılaştığı ve kişiye büyük rahatsızlıklar veren sorunların başında gelmektedir. Hemen hemen her insanın yaşadığı mide bulantısı, aynı zamanda beraberinde iştahsızlık proble...
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide duvarı kalınlaşması gastroin testinal olarak tanımlanan mide hastalıklarının önemli bir belirtisidir. Çok kesitli BT teknolojisi mide duvarı kalınlaşması durumunu ve kenarların değerlendirilebilmesi aşamasında kullanılan oldukça etkili bir yönte...
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide bulantısı ve halsizlik, tek başına bir hastalık olarak kabul edilmeseler de önemli başka hastalıkların haberclsl ya da yan etkisi olabilirler. Mide bulantısı, karın bölgesinde ağrıya, yiyeceklerin yakılması ve sindiriminde problemlerin oluşmasın...
Mide Kasılması
Mide Kasılması
Spazma uğrayan bölge her hastada aynı büyüklükte değildir. Acı en çok epigastriyum denilen kesimde yani kaburgaların altı ile göbek arasında kalan kesimde duyulur. Mide spazmı midenin veya bir başka organın organik çeşitten bir hastalığı olabilir. O ...
Mide Spazmı
Mide Spazmı
Midenin kramp şeklinde şiddetli ağrılı kasılması olayına Mide Spazmı denir. Ağrı genellikle göbekle kaburgalar arası bölgede hissedilir. Bazen göğüs kafesine ve sırta doğru yayılabilir. Bu ağrıya dayanmak hasta için oldukça zordur. Ağrı sırasında has...

 

Mide Hastalıkları Nelerdir
Midenin Kalp Gibi Atması
Mide Ağrısı ve İshal
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Mide Kazınması
Mide Ödemi
Mideden Ses Gelmesi
Mide Bulantısı İştahsızlık
Mide Duvarı Kalınlaşması
Mide Bulantısı ve Halsizlik
Mide Kasılması
Mide Spazmı
Mide Gevşekliği
Uykuda Mide Bulantısı
Psikolojik Mide Bulantısı
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Mide Asidi Fazlalığı
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Geçmeyen Mide Bulantısı
Mide Fesadı
Mide Alındıktan Sonra Yaşam
Mide Gazı
Mide Koruyucu
Mide ve Sırt Ağrısı
Geğirme
Mide Kanseri Nedir
Ani Mide Ağrısı
Mide Bypass Ameliyatı
Mide Kisti
Mide Ağrısı Kola Vurur Mu
Popüler İçerik
Mide Gevşekliği
Mide Gevşekliği
Mide Gevşekliği, Mide ve yemek borusunun bir kapağı vardır. Bu kapağa KÖS adı da verilir. Normalde yemekler yutulduktan sonra yemek borusundan geçerek...
Uykuda Mide Bulantısı
Uykuda Mide Bulantısı
Uykuda mide bulantısı, mide bulantısı tek başına bir rahatsızlık olabileceği gibi farklı bir hastalığın belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Kronik m...
Psikolojik Mide Bulantısı
Psikolojik Mide Bulantısı
Sık sık ve nedenini anlayamadığınız bir şekilde mideniz mi bulanıyor? Kokulara, yediklerinize hatta sinirlenmeye karşı tepkilerinizde bulantı ön pland...
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Böbrek Taşı Mide Bulantısı Yaparmı
Böbrek taşı mide bulantısı yapar mı, böbreklerde meydana gelen taşlar, sırt ağrısı ve mide bulantısı etkisi gösterir. Böbreklerdeki taş oluşumlarında ...
Mide Asidi Fazlalığı
Mide Asidi Fazlalığı
Mide asidi fazlalığı bir takım mide sorunlarını tetikleyen bir durumdur. Normalde midedeki asit belirli bir seviyenin üzerine çıkmaz ancak asit oranın...
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Alkol Sonrası Mide Bulantısına Ne İyi Gelir
Alkol sonrası mide bulantısına ne iyi gelir, mide bulantısı değişik etkenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Bunlardan birisi de alkol tüketimidir. Özelli...
Geçmeyen Mide Bulantısı
Geçmeyen Mide Bulantısı
Geçmeyen mide bulantısı, kronik mide bulantısı olarak da adlandırabileceğimiz bir rahatsızlık türüdür. Genellikle tek başına bir hastalık olarak kabul...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mide Hastalıkları Nelerdir
Midenin Kalp Gibi Atması
Mide Ağrısı ve İshal
Sabah Görülen Mide Bulantısı
Mide Kazınması
Mide Agrisii
Soru Cevap
Mide Yanması Şikayetim Var
Midem Cok Agriyor
En Büyük Risk Nedir?
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Mide Agrisii
Soru Cevap
Mide Yanması Şikayetim Var
Midem Cok Agriyor
En Büyük Risk Nedir?
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Tıbbi Sorumluluk Reddi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024